naar top
Menu
Logo Print

Trends op Kind + Jugend 2018

Nieuwste producten en collecties
magazine

Zoals altijd ligt de focus op innovaties en trends. Exposanten gebruiken de beurs om hun nieuwste producten en collecties uit de segmenten kindermeubilair, veiligheidszitjes, textieluitrusting, kinderwagens, hygiëneartikelen en speelgoed en mode voor baby's en peuters te presenteren.

Kinderwagens: het modulaire principe blijft een centraal element. Zo groeien kinderwagens mee met het kind. Belangrijk is dat ze inklapbaar zijn, idealiter met één hand. Ook de bescherming tegen de zon wordt steeds belangrijker.

Autostoelen voor kinderen: veiligheid, functionaliteit en zitcomfort zijn de centrale sleutelwoorden. Variabele stoelen met draaifuncties worden verder ontwikkeld. Er wordt veel aandacht besteed aan de bescherming tegen zijdelingse botsingen. Apps helpen om de veiligheid van het kind in het oog te houden. Koel- of ademende materialen zorgen voor nog meer welzijn en voorkomen warmteontwikkeling.

Kindermeubilair: veiligheid en design blijven de belangrijkste aspecten. Ook hier groeit de apparatuur mee met het kind.

Textiel: vooral in het textielsegment is er vraag naar milieuvriendelijke producten. Onberispelijke, zachte en lichte materialen die zacht zijn voor de huid van baby's en peuters hebben de voorkeur.

Spelen: De kleuren, vormen en materialen stimuleren het kind om te "grijpen". Magneten zijn populair en verklaren de eerste technische contexten. Geluiden helpen ook. Ondersteund door elektronica vergemakkelijken veel speelgoed de hersen- en visuele functies. De motoriek wordt bevorderd door duw- en pedaalvoertuigen.

Verzorging en hygiëne moeten vrij zijn van giftige stoffen. Daarom is eenvoudige reiniging een absolute must. Digitale producten regelen de ruimtetemperatuur en bewaken de lichaamsfuncties. Apps monitoren en documentontwikkeling stappen. De babyfoon van vandaag wordt bestuurd door een app die verbonden is met de mobiele telefoon of de tablet.

KIND + JUGEND

KIND + JUGEND

+492218210
+492213426