naar top
Menu
Logo Print

GECONNECTEERDE BABYKAMER VOOR COMFORT BIJ KIND EN OUDER

Steeds meer apparaten in de babykamer kunnen worden bestuurd met een app

Apps voor smartphones en tablets hebben definitief ingang gevonden in de babykamer en brengen zo ouders een nog geruster gevoel. Steeds meer ouders willen altijd en overal weten hoe het met hun kind gaat. Via babyfoons die connecteerbaar zijn met een app op de smartphone of tablet, of luchtbevochtigers en projectors die via dezelfde app bediend kunnen worden. Alles is mogelijk. Uiteraard is het ook geen probleem om de gewichtsevolutie, via de babyweegschaal, op de app te delen met vrienden en familie.

WIFIBABYFOONS

Ouders kunnen via een app op hun smartphone of tablet en mits een internetverbinding hun kind bekijken waar en wanneer ze maar willen. DECT-babyfoons (Digital European Cordless Telecommunications) hebben een beperkte reikwijdte van enkele honderden meters, terwijl beelden die via wifi gedeeld worden, overal ter wereld bekeken kunnen worden. Deze beelden worden constant gegenereerd, waardoor er ook een constante straling is in de babykamer. Hier komen enkele fabrikanten, waaronder Babymoov, met een alternatief voor de dag. Door de beelden via het elektriciteitsnetwerk naar de modem te sturen, is er geen actieve straling. De modem verstuurt het signaal dan verder naar de app van de ouders.

Ook zonder internet beschikbaar

Ouders gebruiken de babyfoon echter ook op plaatsen waar er geen internet beschikbaar is. Dan zijn er twee opties. Ofwel schakelt het systeem over op DECT, ofwel wordt er een Direct Wifi-netwerk gemaakt tussen de camera en de smartphone. In ieder geval is het bereik beperkt en worden de beelden slechts in een bepaalde afstand ontvangen. Doordat het eenvoudig is om de camera met een app te connecteren, is het een fluitje van een cent om het kind met een gerust gemoed achter te laten bij de babysit. In slechts enkele minuten tijd is alles geconfigureerd.

Smile detection

Als gebruiker kan ervoor gekozen worden om de beelden op te slaan. Zo kan er op een andere moment teruggekeken worden naar een specifiek moment. Maar er is nog meer, de ontwikkelaars van Motorola willen dat de ouders niets hoeven te missen van de evolutie van hun kind, en hebben de smile detection gecreëerd. Een specifieke camerasoftware analyseert de gelaatsuitdrukkingen van het kind en als het kind lacht, wordt er automatisch een foto genomen die doorgestuurd wordt naar de app van de ouders. Andere features die je bij standaardbabyfoons ook vindt, zijn uiteraard ook terug te vinden bij de nieuwe modellen. Zo is er tweewegcommunicatie mogelijk, temperatuurregeling en het afspelen van liedjes en projecties.

GECONNECTEERDE BABYKAMER

In een babykamer staan er echter nog andere apparaten die geconnecteerd kunnen worden. De Alecto BTX-55 is een babymonitor met projector, waarbij er via de smartphone gewisseld kan worden tussen diverse projecties of liedjes. Hiervoor moeten de apparaten zich binnen een straal van 50 meter bevinden. De monitor kan ook dienstdoen als babyfoon, echter zonder camera. Pionier Motorola gaat nog een stap verder in het verhaal en heeft het Baby Nursery pakket. Het pakket bevat de Dream Machine, een luchtbevochtiger, een alarmsensor en twee verschillende weegschalen. Die staanc samen met de babyfooncamerac in verbinding met elkaar. Al deze apparaten worden centraal bediend op de smartphone of tablet via de Hubble app, waardoor de ouders een volledig overzicht hebben van alle geconnecteerde apparaten actief in de babykamer.

Stemherkenning

Monitors spelen liedjes af en projecteren animaties, zijn instelbaar met timers en ook een moodlight, met verschillende kleuren. Tot zover het verhaal dat we bij de meeste monitors terugvinden. Het nieuwe aan de monitor bij Motorola is dat gebruikers nieuwe liedjes en natuurgeluiden kunnen downloaden via de app, waardoor het kind de liederen niet beu kan raken. Anders dan bij andere monitors is er de voice activation feature. Als het kind weent of een geluid maakt, start de monitor met het projecteren en afspelen van liedjes. Het is ook mogelijk om een audioboodschap op te nemen met de rustbrengende stem van mama of papa om zo de kleine spruit te doen slapen. De Dream Machine wordt vanop afstand bediend via de Hubble app.

Alarmsensor

De alarmsensor is een compact apparaat dat bevestigd kan worden op lades, deuren en ramen. Zodra het beweging detecteert, wordt er een melding verstuurd naar de app die u verwittigt. Zo kan het kind alleen gelaten worden in een ruimte met veel lades of wordt er een verwittiging gestuurd als er beweging is in de kamer van het kind. Als het kind ouder is en alleen naar school gaat, terwijl de ouders nog aan het werk zijn, kunnen zij via de app weten wanneer hun kind thuis is.

Weegschalen

De Baby&Me weegschaal van Motorola heeft twee modules, de standaardmodule is niet meer dan een gewone weegschaal. Bij de Baby&Me module wordt het gewichtsverschil berekend tussen de ouder en het kind, wat dan rechtstreeks in de app geregistreerd wordt. Daar kun je dan de geschiedenis en de evolutie zien. De 3-1-groeiweegschaal is enkel en alleen voor het kind. Het gewicht en de lengte van het kind worden rechtstreeks in tabellen gegoten in de app, waardoor de groei perfect opgevolgd kan worden. Door voor-en-nawegingen is het mogelijk om exact te bepalen hoeveel borstvoeding de baby gekregen heeft. Via de app krijgt u vaccinatieherinneringen. In een wereld van sharing is caring is het mogelijk om de gegevens dievia de 3-1-groeiweegschaal geregistreerd worden, te delen met uw familie of uw vrienden op sociale media.