naar top
Menu
Logo Print
19/11/2018 - TOM DEJONGHE

Met deze geconnecteerde babyfoon van Alecto Baby (DIVM-770) kan uw klant zijn kindje vanaf afstand zien op een bijbehorend touchscreen of in een app

SMARTPHONE + BABYPRODUCTENSTEEDS MEER ECHTE MEERWAARDE

JONGE OUDERS VALLEN VOOR HIGHTECH SNUFJES

Digitalisering en connectiviteit zijn vandaag overal en leiden overal tot interessante innovaties. Ook bij producten voor onze allerkleinsten. Denk maar aan een weegschaal die gewicht, lengte en hoofdomtrek van het kindje bijhoudt op de smartphone, een nachtlampje dat ook verhaaltjes vertelt, schommels die met een app te bedienen vallen, tot een extra veilig autostoeltje dat alarmeert als het kindje er nog in zit, terwijl de ouders uitgestapt zijn. En natuurlijk de geconnecteerde babyfoons, waarmee een ouder zijn kindje vanop afstand kan zien en troosten.

 

APPGENERATIE

Ouders kiezen meer en meer voor babyproducten met hightech snufjes. Zeker zij die een druk leven leiden, en dan nog meer de jonge ouders, de zogenaamde 'appgeneratie', die met applicaties op smartphones en tablets is opgegroeid. Zij zien dan ook steeds meer het nut van al die hoogtechnologische producten in.

 

INNOVATIES MET BESTURING VIA SMARTPHONE

Autostoelen Chicco OASYS 0+ UP en Chicco OASYS i-Size, inbegrepen in Trio StyleGo Up & i-Size, laten  een app alarmeren wanneer een kindje er nog in zit nadat de ouder de wagen verlaten heeft

Autostoeltje dat alarmeert als kindje achterblijft

Chicco en Samsung ontwikkelden samen Chicco BebèCare. Dit systeem verbindt een autostoeltje via bluetooth met de smartphone van een ouder. Wanneer deze de auto verlaat, terwijl zijn of haar kindje nog in het stoeltje zit, gaat een alarm af in de app. Reageert de ouder niet binnen de veertig seconden, dan ontvangen enkele vooraf gekozen telefoonnummers een sms met de gps-locatie van de wagen. Deze oplossing werd zopas voorgesteld op Kind + Jugend 2018. Vanaf oktober 2018 zijn er twee autostoeltjes met geïntegreerde Chicco BebèCare-sensoren beschikbaar.

De B-Swinging High Chair Wood van Bo Jungle  valt uitgebreid met de smartphone aan te sturen

Nachtlampje dat ook verhaaltjes vertelt

Een nachtlampje in de vorm van een sprekende schildpad van Alecto, dat ook verhaaltjes vertelt, leuk bedacht! Het toestel bevat voorgeprogrammeerde, Nederlandstalige verhaaltjes voor het slapengaan, die het kan voorlezen, naast slaapliedjes en natuurlijke geluiden. Maar uw klant kan ook zelf verhaaltjes of slaapliedjes opnemen via een app, die vervolgens uploaden en dan laten afspelen in een playlist, met een timer.

Hoge stoel en schommel in één, te bedienen via De Smartphone

Van de B-Swinging High Chair Wood, een hoge stoel en schommel in één, moet uw klant natuurlijk wel nog zelf de hoogte, de rugleuning en de voetensteun handmatig aanpassen. Maar verder valt het product vooral met de smartphone te bedienen. Bijvoorbeeld om het schommelen te starten, de snelheid daarvan te bepalen, een van de melodieën en natuurgeluiden te laten weerklinken, de timer te bedienen …Dankzij een bewegingsdetector begint de schommel vanzelf weer te schommelen en muziek af te spelen, als hij merkt dat de baby onrustig wordt.

De babyswing mamaRoo van 4Moms bootst de natuurlijke beweging van de ouder na en valt vanaf afstand te bedienen via een app

Swing die schommelt als mama, auto …

De babyswing mamaRoo van 4Moms bootst de natuurlijke beweging van de ouder na. Hij schommelt, wiegt, zwaait en deint dus. Het stoeltje kan zelfs de nachtelijke autorit imiteren die ouders weleens maken om een baby te kalmeren. Daarnaast kunnen er natuurgeluiden weerklinken of kan uw klant zijn smartphone aansluiten om eigen muziek te laten afspelen. De mamaRoo valt ook vanaf afstand te bedienen, met een app. Zo hoeft de ouder de baby niet te storen wanneer hij of zij de swing wil uitzetten nadat zoontje of dochtertje in slaap gevallen is.

Deze babyweegschaal van Alecto weegt het gewicht én meet de lengte en de hoofdomtrek van het kindje, voor een groeicurve in een appBabyweegschaal die groei van kindje bijhoudt

Interessant is een babyweegschaal van Alecto die via bluetooth verbonden is met de smartphone van uw klant. De weegschaal weegt uiteraard het gewicht, maar meet ook de lengte van het kindje en de hoofdomtrek, en stuurt die gegevens door naar de app op de telefoon, die daarmee een groeicurve opbouwt. Handige info om mee te nemen bij een bezoek aan de kinderarts of naar een consultatie bij Kind & Gezin.

 

 

WAT MET DE VEILIGHEID?

Wat bijvoorbeeld met straling?

Volgens één fabrikant staan de deskundigen nog altijd lijnrecht tegenover elkaar, als het over de gevolgen van straling gaat. De technologie die het merk gebruikt, groeit echter elke dag voort, naar eigen zeggen. Een conculega wijst erop dat de straling bij zijn babyfoons te reduceren valt. In stand-bymodus wordt de verbinding tussen babyfoon en smartphone zelfs volledig verbroken. Elke tien tot twaalf seconden vertrekt er wel een mini-impuls van enkele nanoseconden van de babyfoon naar de telefoon om de verbinding te checken. Zo blijft de babyfoon uw klanten de nodige gemoedsrust leveren.

 

GECONNECTEERDE BABYFOONS

Het succes van hightech bij de ouders spreekt duidelijk uit het marktaandeel van videobabyfoons, dat de laatste jaren sterk groeide tegenover dat van de klassieke geluidsbabyfoons. Een trend die enkel maar versterkt wordt door de opkomst van smartbabyfoons. Wat maken deze mogelijk?

Tal van interessante opties

Dankzij een smartbabyfoon kan uw klant zijn kindje vanaf afstand zien op de smartphone of tablet, ermee praten, zoontje of dochtertje het gevoel geven nabij te zijn. Maar ook een slaapmelodie inschakelen of pushnotificaties ontvangen bij detectie van geluid en beweging. En dat alles wereldwijd, via 3G of 4G, wifi of zelfs Wifi Direct, dus zonder internet. Grotere oplossingen, zoals de DIVM-550 of -770 van Alecto Baby, zijn uitgerust met een eigen draagbaar touchscreen voor gebruik thuis (diameter van 12,7 of 17,8 cm, onderweg via een app op de smartphone), vallen uit te breiden tot vier camera's, kunnen ook beelden en video opnemen op SD-kaarten …

 

Met dank aan: Chamo, Chicco, Hesdo en Vinke Trading