naar top
Menu
Logo Print

verzorgingstafel

VIJF VRAGEN DIE LEIDEN NAAR IDEALE VERZORGINGSTAFEL

Scandinavische invloeden en moderne belijningen zetten de toon

Mama's en papa's spenderen heel veel tijd aan de verzorgingstafel, dus die is het best zo comfortabel en praktisch mogelijk. Bovendien staat een dergelijke tafel vaak in de leefruimte of op de babykamer. Met andere woorden: het oog wil ook wat. Rekening houden met de heersende trends is dus een must. In dit artikel gaan we na wat er vandaag zoal op de markt is en hoe je de klant het best begeleidt bij de aankoop van een verzorgingstafel.

VERZORGINGSTAFEL KIEZEN

Verzorgingstafels zijn er in tal van modellen, afmetingen en stijlen. Om de klant op weg te helpen naar het juiste product, stel je dus het best een aantal gerichte vragen.

Waar?

Eerst en vooral is het belangrijk om te checken waar de verzorgingstafel moet komen. In de slaapkamer, de leefruimte, de badkamer ... Kies je bijvoorbeeld voor de badkamer, dan moeten de materialen zeker geschikt zijn voor vochtige ruimtes.

verzorgingstafel

Afmetingen?

Je moet ook zeker te weten komen hoeveel plaats er beschikbaar is. Verzorgingstafels zijn er immers in heel wat verschillende afmetingen.

De hoogte schommelt meestal tussen 70 en 100 cm en sommige modellen zijn ook in de hoogte verstelbaar. De diepte van de meeste standaardmodellen zit tussen de 50 en 75 cm. En voor de breedte gaat het normaliter van 50 tot 120 cm.

Maar er zijn ook ruimtebesparende wandcommodes die je aan de muur ophangt en na gebruik gewoonweg inklapt. Zo nemen ze slechts een minimum aan ruimte in beslag.

Opbergruimte?

Naast de basic verzorgingstafels zijn er ook tal van exemplaren die extra opbergruimte aanbieden, zodat mama en papa alle spulletjes kwijt kunnen die ze nodig hebben om de baby te verzorgen. Dat kunnen open opbergvakken en/of mandjes zijn, maar ook een of meerdere volwaardige laden onder het meubel.

Extra opties?

Verder is het ook belangrijk om aan de klanten te vragen of ze nood hebben aan extra opties. Dat kan bijvoorbeeld een geïntegreerd badje in het meubel zijn, wieltjes onderaan het meubel om het gemakkelijk te kunnen verplaatsen, een aankleedkussen dat standaard meegeleverd wordt ...

Tweede leven?

En last but nog least zijn sommige verzorgingstafels voorzien van een afneembaar bovenstuk, waardoor ze later nog gebruikt kunnen worden als gewoon opbergmeubel of als een commode. Komt er nog een baby, dan kan ze weer omgetoverd worden tot verzorgingstafel. Zo krijgt de tafel meteen een tweede leven.

verzorgingstafel

INSPELEN OP DE HEERSENDE TRENDS

Aangezien de verzorgingstafel vaak in de leefruimte staat - en dit voor een lange tijd - mag ze best gezien worden. De hedendaagse exemplaren spelen dan ook in op de heersende interieurtrends inzake materialen, kleuren en stijlen.

Materialen

Op het vlak van materialen zien we weinig nieuws onder de zon. De meeste verzorgingstafels worden nog steeds vervaardigd in meubelplaat (mdf), dennenhout en/of beukenhout. Daarnaast worden ook metaal en gegalvaniseerd gepoederd plaatstaal gebruikt, vooral dan voor de wandmodellen.

Kleuren

Bij de kleurkeuze zien we dat de klant vandaag vooral kiest voor naturel (houtkleur), wit, grijs en pastelkleuren. Maar ook zwart, walnoot en felle kleurtjes zijn aanwezig in heel wat collecties.

Stijlen

Tot slot zijn er ook nog tal van verschillende stijlen. Erg in trek vandaag zijn de verzorgingstafels met een Scandinavische toets. Een andere trend is de ultrastrakke, moderne vormgeving. Maar verzorgingstafels zijn er ook nog in heel wat andere uitvoeringen.

Belangrijk om in het achterhoofd te houden is dat de klant voor de stijl van zijn verzorgingstafel rekening zal houden met de rest van zijn interieur en/of de meubeltjes voor het baby'tje.

verzorgingstafelverzorgingstafel