naar top
Menu
Logo Print
19/12/2018 - HELEEN CASTEL

Technologie in de babykamer

Kersverse ouders willen er altijd zeker van zijn dat het goed gaat met hun kindje. Tal van hightech babymonitors geven deze ouders de zekerheid die ze nodig hebben zodat zij rustiger kunnen slapen. Ook wearables zoals een smart sock, een sokje dat de hartslag en de zuurstoflevels kan meten terwijl het kindje slaapt, zorgen voor een betere gemoedsrust. Maar al deze nieuwe technologiën brengen ook allerlei soorten straling naar de babykamer.

SMARTPHONE + BABYPRODUCTEN

smartphone

Digitalisering en connectiviteit zijn vandaag overal en leiden overal tot interessante innovaties. Ook bij producten voor onze allerkleinsten. Denk maar aan een weegschaal die gewicht, lengte en hoofdomtrek van het kindje bijhoudt op de smartphone, een nachtlampje dat ook verhaaltjes vertelt, schommels die met een app te bedienen vallen, tot een extra veilig autostoeltje dat alarmeert als het kindje er nog in zit, terwijl de ouders uitgestapt zijn. En natuurlijk de geconnecteerde babyfoons, waarmee een ouder zijn kindje vanop afstand kan zien en troosten.

DIVM770DUAL WIFI BEELDTELEFOONS ZIJN DE TOEKOMST
Met de introductie van de DIVM770 zet Alecto een volgende stap in de wereld van de babyfonie. Deze beeldbabyfoon werkt volgens het dual-wifisysteem. Hierdoor is de camera in de babykamer zowel via de smartphoneapp als via het ouderscherm te volgen. Geen compromissen meer!

Lees meer

STRALING BEPERKEN babycall

We worden omgeven door allerlei soorten golven en straling, en er gebeurt heel wat onderzoek naar de mogelijke gevolgen hiervan. De besluiten van gevoerde studies zijn niet eenduidig. Fabrikanten van babyfoons nemen het zekere voor het onzekere en proberen de stralingen tot het minimum te beperken. Deze fabrikanten werken echter niet alleen rond het verminderen van eventuele stralingen. Andere aandachtspunten zijn de optimale werking van de babyfoons en vooral het vermijden van storingen.

 

 

stemherkenningGECONNECTEERDE BABYKAMER

Apps voor smartphones en tablets hebben definitief ingang gevonden in de babykamer en brengen zo ouders een nog geruster gevoel. Steeds meer ouders willen altijd en overal weten hoe het met hun kind gaat. Via babyfoons die connecteerbaar zijn met een app op de smartphone of tablet, of luchtbevochtigers en projectors die via dezelfde app bediend kunnen worden. Alles is mogelijk. Uiteraard is het ook geen probleem om de gewichtsevolutie, via de babyweegschaal, op de app te delen met vrienden en familie.