naar top
Menu
Logo Print
17/12/2018 - HELEEN CASTEL

Buggy's en wandelwagens

 Een plooibuggy is veel lichter en compacter dan een wandelwagen en is daarom ideaal om een baby overal mee naartoe te nemen. Het grote voordeel van een buggy is zijn grote manoeuvreerbaarheid. Buggy’s wegen tussen 5 en 9,5 kg en zijn over het algemeen veel lichter dan wandelwagens. Het is niet altijd nodig om een plooibuggy aan te schaffen, enkel als je graag makkelijker wil manoeuvreren. Voor lange uitstappen blijft een wandelwagen de meest comfortabele keuze.

 

VEELZIJDER

buggy

Comfort, compactheid en prijs. Dat zijn de drie voornaamste speerpunten waarop (toekomstige) ouders beslissen bij de aankoop van een buggy of wandelwagen. Al spelen ook kwaliteit en duurzaamheid een grote rol en liggen de eisen op het vlak van looks tegenwoordig eveneens hoger. Veel merken spelen daarop in met special editions en gelimiteerde uitgaven. Verder is er vandaag de dag heel wat keuze voor actieve ouders. Wandelen, fietsen, longboarden, op reis gaan … Je kunt er samen met je kind van genieten.

 

COMPACTER buggy

Dankzij enkele verbeteringen is de hedendaagse buggy vaak al geschikt voor zuigelingen. Aankoopcriteria waardoor ouders zich vooral laten leiden, zijn het comfort en het formaat. Afhankelijk van het gebruik in de stad, voor reizen met het openbaar vervoer of sportieve buitenactiviteiten opteren ze voor een vederlicht of eerder een robuuster allterrainexemplaar. Steeds vaker worden diverse functies gecombineerd. Beschikbare accessoires en de uitbreidbaarheid voor een tweede kindje zijn bepalend voor de prijszetting.