naar top
Menu
Logo Print

SPEELGOED

Speelgoed voor kinderen tot twee jaar draait vooral rond één thema: just for fun. Gewoon spelen blijft cruciaal, al zien we wel veranderingen op het vlak van materialen, kleuren en vormgeving. Zo worden ze bijvoorbeeld steeds milieuvriendelijker geproduceerd. Het houten speelgoed spant hier de kroon. Ook stimulerend speelgoed om te leren lopen of kruipen is een interessante toevoeging aan uw assortiment. 

 

 

Trendsnatuur speelgoed

De meeste artikelen voor kleintjes tot twee jaar horen in de categorie 'just for fun' thuis. Toch zien we enkele trends opduiken. Het is bijvoorbeeld populair om met speelgoed de geheimen van de natuur te ontdekken met het kind. Speeltjes worden tegenwoordig ook steeds vernuftiger, met tal van ingenieuze functies. 

 

 

 

Houten speelgoedhouten speelgoed

Het succes van duurzaam speelgoed is niet te stoppen. Houten speelgoed heeft de reputatie duurzaam en tijdloos te zijn. Maar, wat zijn de kenmerken van echt duurzaam houten speelgoed? Je herkent het vooral aan de houtsoort, de toegekende keurmerken (FSC of PEFC) en de productielocatie.

 

 

 

Loophulpjeswheelybug

Tussen 8 en 15 maanden worden de eerste stapjes aan de hand gezet, en gemiddeld aan 14 à 15 maanden de eerste losse stapjes. Toch varieert de leeftijd waarop een kind alleen loopt enorm. Speelgoed kan echter het proces van leren stappen stimuleren. Met een kruiprol wordt het kruipen gestimuleerd, een duwwagentje moedigt het kind aan bij zijn eerste stapjes. Maar niet alles kan als stimulerend worden beschouwd. Zo bestaat er heel wat commotie rond de effectiviteit en veiligheid van loopstoelen.

 

 

SPEELGOED -2 JAAR IN HET KORT
• Het soort speelgoed wijzigt niet echt, wel de uitvoeringen en de kleuren.
• De functies van een speeltje worden wel uitgebreid.
• Steeds meer Fairtrade, voor zowel plastic als houten uitvoeringen.
• Duurzaam houten speelgoed is sterker en mooier afgewerkt dan ander houten speelgoed.
• Houten speelgoed valt in de smaak bij de bewuste consument.