naar top
Menu
Logo Print

VERZORGINGSPRODUCTEN ZIJN GESCHENKTOPPERS

Ook producten voor zwangere vrouwen sluiten hier prima op aan

Toppers in het aanbod verzorgingsproducten voor baby's zijn badolie, waslotion, bodylotion, luiercrème, reinigingsmelk en wipes. Deze producten doen het bovendien bijzonder goed als geschenkje voor een geboorte of een babyborrel. Leveranciers spelen hierop in door zelf geschenksets aan te bieden of lege geschenkverpakkingen die u zelf kunt vullen te voorzien.

 

Huid en haar 

verzorgingsproducten

Het aanbod verzorgingsproducten voor baby's is enorm: badproducten, producten voor het verluieren, huidherstellende crèmes, zonnecrèmes, doekjes … De ene leverancier biedt zo goed als alles aan, terwijl de andere bewust kiest voor een smalle range. Toppers in het assortiment zijn badolie, waslotion bij voorkeur een twee-in-éénproduct voor huid en haar bodylotion, luiercrème of zinkzalf, reinigingsmelk en vochtige doekjes.

 

Extra gevoelige babyhuid

Verzorgingsproducten voor baby's zijn sowieso samengesteld uit producten die extra zacht zijn voor de gevoelige babyhuid. Het ene merk gaat daar verder in dan het andere, sommige merken werken enkel met ingrediënten van natuurlijke oorsprong, zonder chemische bewaarmiddelen en allergeenvrije parfums of zelfs zonder toegevoegde parfums. Daarnaast hebben verschillende fabrikanten ook een aparte lijn voor kindjes met een heel gevoelige huid, met de neiging tot atopie. In dit assortiment vindt men onder meer extra vette crèmes en producten zonder parfum.

 

Tandjes

silicone toothbrushTandjes poetsen wordt aangeraden vanaf het eerste tandje. Belangrijk voor kindertandpasta is het fluoridegehalte, dat een stuk lager is dan bij tandpasta voor volwassenen. Fluoride heeft bij grote dosissen schadelijke gevolgen. Er wordt geadviseerd om slechts een hoeveelheid pasta ter grootte van een erwt te gebruiken. Sommige kindertandpasta's zijn volledig vrij van fluoride en dus 100% veilig. De tandpasta's zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, of zelfs smaakloos. Sommige bevatten calendula, wat een kalmerend effect heeft op gevoelig tandvlees, ideaal bij doorkomende tandjes. De eerste tanden- en tandvleesborstels zijn vaak in zachte silicone, wat het tandvlees kalmeert. Voor later zijn er de klassieke tandenborstels, met nylon haren. Ouders van wie het kindje tanden poetsen maar niks vindt, kunnen gebaat zijn met een vingertandenborstel. Voor grotere kindjes zijn er dan weer elektrische tandenborstels met een muziekje of instructiemelodie, die automatisch stopt na twee minuten poetstijd. Binnen het assortiment tandverzorging passen ook leuke bekertjes en gels die de pijn bij doorkomende tandjes verzacht.

Aanbod voor mama's

Verzorgingsproducten voor zwangere vrouwen sluiten prima aan op het aanbod voor baby's. Sommige merken hebben zowel een aanbod voor kindjes als voor mama's. Populaire producten zijn hier onder meer de antistriemenolies en -crèmes, en producten die de borstvoeding ondersteunen, zoals tepelcrème of borstvoedingsthee.

 

Winkelaanpak

Plaats

U kunt de verzorgingsartikelen het best in de buurt van andere verzorgingsproducten plaatsen, zoals de producten voor het badgebeuren. De producten voor dames staan veelal bij de andere producten voor aanstaande mama's. Een extra impuls geeft u aan dit rayon door te werken met merkendisplays. Ook een plekje op de toonbank kan helpen, zeker als u recent een nieuw merk gekozen hebt.

Pos-materiaal en stalen

galencoVerschillende leveranciers bieden u de mogelijkheid om staaltjes of zelfs spaarkaarten mee te geven met uw klanten. Dit is steeds in overleg met het merk en het winkelpunt. Er is ook heel wat POS-materiaal ter beschikking. Hierin communiceren de merken onder meer over de ingrediënten die hun producten wel of net niet bevatten, zoals bewaarmiddelen of parfum. 2pharma bijvoorbeeld voorziet hiernaast ook trainingen voor het winkelpersoneel.

Geschenktoppers

Verzorgingsproducten worden vaak cadeau gedaan bij een geboorte of een babyborrel. Het loont dan ook de moeite om zelf een geschenkpakket samen te stellen. Sommige leveranciers hebben ook geschenksets of lege geschenkverpakkingen die u zelf kunt vullen.

Kraampakket

Materniteiten hebben vaak contracten met bepaalde merken van verzorgingsproducten. Mama's die kennismaken met een product in hun kraampakket, hebben vaak de neiging dit product te blijven te gebruiken. U kunt zich informeren over welke producten op dit ogenblik in de materniteit in uw buurt worden gebruikt.

 

Rotatie

naif

De meeste verzorgingsproducten hebben een PAO-symbool (period after opening). Het product blijft dus zijn eigenschappen bewaren zolang het niet geopend wordt. Na opening spreken we van 6 tot 12 maanden houdbaarheid. Bij producten waarin geen synthetische bewaarmiddelen gebruikt zijn, ligt de houdbaarheid lager. In dit geval spreken we van een houdbaarheid van 1 tot 1,5 jaar, bij Jack N' Jill is dat drie jaar.