naar top
Menu
Logo Print

Slaapzakken: pasvorm en isolatiewaarde cruciaal

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het gebruik van een slaapzak het risico op wiegendood vermindert. De voorwaarde is wel dat er gekozen wordt voor een slaapzak met een optimale pasvorm, zodat het kindje niet kan wegglijden. Tevens moet de isolatiewaarde van de slaapzak overeenstemmen met de omgevingstemperatuur, om warmtestuwing te vermijden. Naast veiligheid garandeert een kwalitatief hoogwaardig slaapzakje ook een uitstekend slaapcomfort, wat de nachtrust van kind én ouders ten goede komt.

Materialen en matenMaterialen en maten

Het totale aanbod slaapzakjes is geschikt voor baby's vanaf 0 maanden tot kleuters van 4 jaar oud. De meeste fabrikanten kiezen voor 100% katoen of voor een combinatie van katoen met 20 tot 40% polyester om krimp te vermijden.
Lees artikel

Comfort en veiligheid

Comfort en veiligheid

Om hun kindje een veilige nachtrust te garanderen, is het belangrijk te kiezen voor een slaapzak die de juiste thermische eigenschappen combineert met een optimale pasvorm. Ook het sluitsysteem en de stiksels moeten aan bepaalde criteria voldoen.
Lees artikel

Inbakeren

Inbakeren

Vroeger ging men baby's inbakeren om kneuzingen van bij de geboorte te laten genezen, navelbreuk te voorkomen en ervoor te zorgen dat het baby'tje een rechte rug, rechte benen en stevige schouders zou krijgen. Tegenwoordig worden enkel onrustige baby's ingebakerd om beter te kunnen slapen. Het is belangrijk dat het inbakeren op de juiste manier gebeurt en steeds toegepast wordt in combinatie met rust en regelmaat. Voor sommige ouders is een inbakerslaapzak een betere uitkomst.
Lees artikel