naar top
Menu
Logo Print
14/02/2018 - CAMILLE MORTIER

Lässig verzorgingstasKLANT WIL VERZORGINGSTAS DIE FASHION EN FUNCTIONALITEIT COMBINEERT

Middelgrote tassen scoren het best

Gebruiksgemak is vanzelfsprekend de eerste vereiste bij de keuze van een verzorgingstas. Daarnaast hechten ouders ook in toenemende mate belang aan een modieus design en/of een multifunctioneel ontwerp. Dat opent ook voor u mooie perspectieven. Want een verzorgingstas die ook als hand-, sport-, reis- of laptoptas kan dienen, mag uiteraard een tikkeltje meer kosten!

LANGERE GEBRUIKSDUUR

Little Company verzorgingsrugzak

Zodra hun kind het overdag droog hield, schoven ouders vroeger, samen met de stapel dagluiers, ook de lompe verzorgingstas opgelucht aan de kant. Nu is dat niet langer het geval, en daar zijn twee redenen voor.

Multifunctioneel ontwerp

Luiertassen worden steeds vaker met multifunctionele doeleinden ontworpen. Ze hebben meer in hun mars dan het stockeren van babyproducten. Zo bestaan er verzorgingstassen die door hun doordachte afmetingen kunnen dienstdoen als laptoptas, shopper of sporttas, een kleinere, uitneembare handtas bevatten of met behulp van een eenvoudige ritsbeweging in een reistas omgetoverd kunnen worden.

Kleur/design

Voor papa’s zijn er stoere ontwerpen in sobere kleuren die vaak als rugzak gedragen kunnen worden, zoals dit duurzame model van Lässig

De kleur wordt doorgaans afgestemd op die van de kinderwagen. Sommige ouders blijven daarbij in hetzelfde kleurenschema, anderen kiezen een pittig contrastkleurtje. Sobere en tijdloze unisekskleuren, zoals bruin, grijs en blauw, scoren het best omdat ook papa's zich daar goed bij voelen.

Maar, veel mama's kiezen toch voor 'vrouwelijke' kleuren zoals wit en (poeder)roze. Inzake prints zien we eenzelfde trend. Effen tassen scoren het best, maar er is een duidelijke markt voor stoere, uniseks dessins (legerprint, grafische motieven) en expliciet vrouwelijke (florale) prints.

Hoog fashiongehalte

Voor papa’s zijn er stoere ontwerpen in sobere kleuren die vaak als rugzak gedragen kunnen worden, zoals dit duurzame model van Lässig

Fabrikanten pakken uit met luiertassen die met hun modieuze look perfect als handtas kunnen dienen. Kleur, dessin en vormgeving zijn op actuele fashiontrends geïnspireerd. Zo wordt het bijna een handtas waarin men ook spullen voor de baby kwijt kan. En voor papa's zijn er natuurlijke stoere ontwerpen die vaak als rugzak gedragen kunnen worden.

GEBRUIKSDUUR IS BUDGETBEPALEND

Hoe langer de vooropgestelde gebruiksduur, hoe groter de bereidheid om in kwaliteit te investeren. Het gemiddelde budget is bijgevolg sterk uiteenlopend. Voor sommigen is 40 à 75 euro het absolute maximum, anderen tellen er vlotjes 120 euro of meer voor neer.

WINKELAANPAK

Babimex verzorgingstas

Overzichtelijke presentatie

Je haalt het best vijf à vijftien modellen in huis, van drie tot vijf merken. Streef een combinatie van tijdloze en trendgerelateerde exemplaren na en presenteer alles zo overzichtelijk mogelijk. Met een presentatie op merk komt uw merkenaanbod het sterkst tot uiting.

Ook een rangschikking op materiaalsoort, afwasbaarheid of niet, kan zinvol zijn want het blijft voor velen het belangrijkste selectiecriterium. Ook een ordening op prijs kan een slimme zet zijn, met het oog op de prijsbewuste klant.

Levensecht presenteren

Presenteer uw aanbod steeds op ooghoogte, nabij de kinderwagens. Vul plat geleverde tassen op en wek de collectie in uw ganse winkel tot leven: presenteer een tas aan een kinderwagen, hang er eentje aan een paspop bij de zwangerschapskledij, zet blikvangers in uw etalage ...

Voor papa’s zijn er stoere ontwerpen in sobere kleuren die vaak als rugzak gedragen kunnen worden, zoals dit duurzame model van Lässig

Draag de tassen in je vrije tijd ook zelf als hand- of laptoptas. Een doorgedreven aanpak loont: de marges op luiertassen variëren van 2,0 tot soms zelfs 2,4.

AANKOOPCRITERIA

Georganiseerd opbergen

Een verzorgingstas mag nog zo modieus en multifunctioneel zijn, ze moet in eerste instantie haar basistaak vervullen: georganiseerd babyspulletjes opbergen. De meeste ouders vinden twee grote opbergvakken, een 'verzorgingsvak' en een 'voedingsvak', aangevuld met een 'oudervak', een absoluut minimum. Handige accessoires worden veelal standaard meegeleverd: verschoningsmatjes, flessenhouders, vochtafstotend tasje voor vuile kleertjes en een houder om de tas aan de kinderwagen te bevestigen. Sommige tassen bieden interessante extra's zoals een fopspeenhaakje.Voor papa’s zijn er stoere ontwerpen in sobere kleuren die vaak als rugzak gedragen kunnen worden, zoals dit duurzame model van Lässig

Afwasbare materialen gegeerd

Lederen tassen hebben als voordeel dat ze slijtvast zijn en dankzij hun stoere, maar luxueuze uitstraling bij quasi elke outfit passen. Nadeel? Veel ouders knappen af op het feit dat leder moeilijker afwasbaar is. Neem die drempel weg met een wasbare voering, want het risico op lekkende flesjes situeert zich vooral aan de binnenzijde van de tas.

Een aanzienlijke drempel blijft echter het relatief hoge prijskaartje. Een degelijk exemplaar kost al snel 200 euro of meer. Een stuk goedkoper (vanaf 100 euro), maar daarom niet minder stijlvol of duurzaam zijn verzorgingstassen in kunststof. Ze zijn meestal wel integraal afwasbaar, vaak waterafstotend (bv. neopreen) en soms zelfs machinewasbaar.

In dezelfde prijscategorie bevinden zich tassen in katoen die, indien gelamineerd, eveneens water- en vuilafstotend zijn. Voor ouders die de look van leder of suède ambiëren, maar het prijskaartje en onderhoudsgemak van kunststof prefereren, bestaan er tassen in imitatieleder of -suède.

Nolitat tote

Opbergvolume

Middelgrote tassen (40/50 cm x 18/20 cm x 30/35 cm) waarin er, naast voeding, kledij en verzorgingsartikelen, ook nog wat speelgoed past, scoren het best. Qua model prijken schoudertassen en handtasmodellen op de eerste plaats. Opmerkelijk: hier wordt wél verwacht dat ze het ergonomische en 'handsfree' draagcomfort van een rugzak benaderen. Tassen met comfortabele verstelbare schouderriemen en bevestigingsriempjes om de tas aan de kinderwagen vast te maken, genieten de voorkeur.