naar top
Menu
Logo Print
09/12/2016 - AN DE MAERE

SPEEL IN OP IMPULSAANKOPEN MET TEXTIEL VOOR AUTOSTOEL

Extra comfort, meer bescherming en een stukje personalisatie

De autostoel behoort vandaag bijna tot de standaarduitrusting van een wagen. De markt van textielproducten voor de autostoel is dan ook sterk groeiend. Deze producten spelen in op het comfort van het kindje en de bescherming en personalisatie van de stoel zelf. De hoezen, inleggers, voetenzakken en andere accessoires lenen zich ook uitstekend als impulsproduct.

DE VOORDELEN OP EEN RIJTJE

Comfortverhoging

Textielproducten voor de autostoel bieden tal van voordelen. Allereerst bevorderen ze vaak het comfort voor het kindje. Denk bijvoorbeeld maar aan producten in badstof, een materiaal met een absorberende werking dat het comfort van het kindje vergroot bij transpiratie aan het hoofdje en de rug.

Bescherming

Het tweede grote voordeel van deze textielproducten is dat ze de autostoel zelf beschermen tegen vuil en vlekken. Gemorst? Geen probleem, een hoes verwijder je in een handomdraai, en je stopt hem simpelweg in de wasmachine.

Personalisatie

Last but not least kun je met textiel de autostoel ook personaliseren. Een hoes met een leuke print geeft meteen wat meer karakter of een eigen touch aan de stoel. Maar met een hoes kun je ook perfect een tweedehandsstoel in een nieuw en fris kleedje stoppen. Bovendien wordt de draagbare autostoel overal mee naartoe genomen en is het dus het 'showitem' bij uitstek waarmee mama's hun stijl kunnen tonen.

AANBOD

Hoezen

Kenmerken
Hoezen worden vaak vervaardigd in katoen (bijvoorbeeld biokatoen of Oekotex katoen), gecombineerd met badstof of suède. Ze zijn dus gemakkelijk te wassen en worden ook het hele jaar door gebruikt: in de zomer tegen de warmte en tijdens de rest van het jaar tegen stof en vuil. Je kunt de hoezen gewoon over de autostoel trekken. Dankzij hun goede pasvorm en elastiek of elastieken lussen blijven ze mooi op hun plaats zitten.

Soorten
Er zijn zowel universele als merkgebonden hoezen op de markt. De universele exemplaren zijn geschikt voor allerlei types autostoelen, ongeacht het merk. We zien hier wel dat er hoezen zijn in twee formaten: de kleine voor autostoelen groep 0 en de grote voor autostoelen groep 1. De specifieke hoezen zijn gemaakt voor een bepaald type autostoel, zoals de Maxi-Cosi Pebble of de Cybex ATON Q.

Inleggers

Kenmerken
Inleggers of beschermdoeken werken voornamelijk op de transpiratie en zijn dus waterdicht. De waterdichte tussenlaag is ideaal voor het gebruik bij peuters die zindelijk worden. Als ze in slaap vallen in de auto en dan plots een ongelukje hebben, blijft de originele hoes toch droog. Daarnaast kunnen inleggers ook gebruikt worden om de autostoel te verkleinen en het zitcomfort te verhogen. In dat geval wordt er met zachtere materialen gewerkt, bijvoorbeeld aan de ene kant badstof en aan de andere kant geweven katoen met een zachte polyestervulling in het midden.

Soorten
Inleggers zijn meestal multifunctioneel en kunnen overal gebruikt worden, waaronder ook op autostoelen. Ze zijn vaak voorzien van openingen om een driepuntensluitingssysteem door te halen.

Voetenzakken en wikkelcapes

Kenmerken
Voetenzakken en wikkeldoeken worden gemaakt in zachte materialen. Voor de buiten- en binnenstoffen kan dat biologisch katoen zijn, imitatiesuède, zacht imitatiebont ... Voor de vulling wordt er meestal een mix van biologisch katoen en polyester gebruikt die zorgt voor voldoende warmte en vochtopname bij het zweten. Voetenzakken zijn vaak uitgerust met een aantal universele openingen voor de riempjes of gordels, wat hen geschikt maakt voor praktisch alle types autostoelen.

Soorten
Er bestaan verschillende afmetingen in voetenzakken en wikkeldoeken. De kleinere modellen zijn voor baby's tot 12 maanden, de grotere voor kleintjes van 6 tot 36 maanden. Bij sommige modellen is de bovenkant van de voetenzak volledig los te maken van de onderkant door middel van een deelbare rits. Dit is heel handig als je voor een langere tijd ergens vertoeft waar het merkelijk warmer is dan buiten, en je je kindje toch in de draagbare autostoel wil laten liggen. Bij de wikkeldekens wordt er gewerkt met velcro's in plaats van met een ritssluiting.

Andere slimme extraatjes

Naast hoezen, inleggers en voetenzakken bieden de fabrikanten vaak ook nog kleinere textielproducten aan.  Met een cover creëer je bijvoorbeeld een rustige en serene omgeving voor je kindje, waarbij het afgeschermd wordt van zonlicht, wind, geluid, lichte regen, koude en andere omgevingsfactoren. Neksteuntjes bieden dan weer een aangename ondersteuning voor baby- en kinderhoofdjes, zodat de kleine schat comfortabel in het autostoeltje zit. Ook gordelbeschermers, die je kunt bevestigen aan de veiligheidsriemen van de autostoel, zorgen voor extra comfort. Wil je de autostoel wat verkleinen en knusser maken, dan kun je opteren voor een verkleinkussen. En verder zijn er ook nog seat protectors om de achterbank van de wagen te beschermen, slaapzakken met een opening voor in de autostoel ...

TIPS VOOR EEN OPTIMALE WINKELAANPAK

Plaats ze dicht bij de autostoelen

Voor een optimale verkoop plaats je de textielproducten voor autostoelen het best zo dicht mogelijk bij de autostoelen zelf. Een apart rekje met een goed uitgekiend gamma is ideaal.

Kleed autostoelen aan

Ook het visueel voorstellen van deze artikelen is altijd een pluspunt. Zo zien we zeer mooie reacties van de consumenten op aangeklede autostoelen in de winkel. Ze zien hun kindje immers al volledig wegdromen in bijvoorbeeld een mooi aangeklede Maxi-Cosi. Op die manier is het dus nog gemakkelijker om de vraag naar een hoes en een voetenzak op te wekken. Bovendien kan de aankleding ook een vraag genereren bij consumenten die een autostoel tweedehands kopen.

Zet in op impuls

Textielproducten voor de autostoel staan niet altijd op het boodschappenlijstje van de shopper. Het zijn met andere woorden impulsproducten, en die moeten zo opvallend mogelijk aanwezig zijn op de winkelvloer. Voor het aanbreken van de zomerperiode kun je een boom in de verkoop creëren door bijvoorbeeld hoezen met badstof stevig in de kijker te zetten. Kindjes zweten immers snel of morsen meer tijdens een lange reis en een hoes kan hier soelaas bieden. De voetenzak is dan weer ideaal tijdens de koudere maanden, en die promoot je dus het best in de koudste maanden van het jaar.