naar top
Menu
Logo Print
20/02/2017 - AN DE MAERE

ZO BEGELEID JE DE KLANT NAAR DE JUISTE MATRAS

Benadruk kwaliteit en gezondheid, en hou rekening met het budget

Aankoopcriteria matrassenBaby's brengen de eerste maanden van hun leven tot twintig uur per etmaal door in bed. Ook peuters en grotere kinderen spenderen flink wat uren van de dag in bed. Een kwaliteitsvolle matras is dus een must voor een gezond slaapklimaat in de kinderkamer. Het aanbod van matrassen is echter enorm groot en heel wat consumenten zien door de bomen het bos niet meer. Met enkele doelgerichte vragen en het gebruik van stalen begeleidt u de klant naar de 'juiste' matras die voldoet aan zijn vereisten en past in zijn budget.

AANKOOPCRITERIA

De matras is een van de belangrijkste onderdelen in de kinderkamer. Veiligheid en gezondheid primeren daarbij, en dat uit zich onder meer in het gebruik van veerkrachtige, ademende en antiallergische materialen. Hieronder zetten we de belangrijkste aankoopcriteria op een rijtje.

Materialen

Schuim

matras schuimIn de matrassenindustrie worden verschillende soorten schuim gebruikt, al naargelang van de gewenste eigenschappen van de matras. Allereerst is er het meer traditionele polyetherschuim. Dit is het goedkoopste type matras. Polyether is een schuimsoort met weinig veerkracht en minder ventilatie. Een variant op polyetherschuim is koudschuim, dat een enigszins onregelmatige, open celstructuur heeft, waardoor het materiaal goed ademt en goed vocht afvoert. Koudschuim is veerkrachtig en biedt een hoog comfort, gekoppeld aan een lange levensduur. Latex of schuimrubber is van oorsprong een natuurproduct, maar wordt ook langs chemische weg vervaardigd. Je hebt met andere woorden natuurlatex en synthetische latex. Het gebruik van visco-elastisch materiaal of traagschuim is een recentere ontwikkeling. Dit vormt zich ten gevolge van de afgegeven warmte volledig naar het lichaam. Dus wordt het gewicht van de slaper egaal verdeeld over het contactoppervlak en zijn er nagenoeg geen drukpunten.

Veren

Ook op het vlak van de binnenvering zijn er verschillende opties voor een matras, denk maar aan Bonnellveren, springveren, doorlopende veren en Pocketveren. Maar in België worden er voor de kern van de matras betrekkelijk weinig verenvullingen gebruikt.

Gezondheid

matrassen en gezondheidDe matras wordt in de baby- en peutertijd intensief gebruikt. Een afneembare en dus wasbare cover is dus mooi meegenomen. Daarnaast is een goede ventilatie cruciaal, zodat schimmels geen kans maken. Ook materialen die antiallergisch behandeld zijn, of allergeendichte matrassen genieten de voorkeur. Allergeendicht betekent dat de matraskern gevrijwaard blijft van allergenen, bacteriën en schimmelvorming. Door de combinatie van een ondoorlaatbare matrasbeschermer (die ervoor zorgt dat er geen vocht of vuil in de matras komt), en de wasbaarheid op 60 °C van de matrasbeschermer (waardoor eventuele huisstofmijt of bacteriën zich bij regelmatig gebruik niet kunnen vormen), heb je immers een perfect natuurlijke oplossing, zonder gebruik van chemicaliën. Tot slot is het belangrijk dat de matrassen voor de allerkleinsten uitsluitend met kindvriendelijke materialen geproduceerd worden (OEKOTEX 100-gecertificeerd).

Prijs

Materiaalkeuze en densiteit, maar ook research en development spelen een belangrijke rol in het bepalen van de prijs. Ouders willen natuurlijk het beste voor hun kind, maar niet iedereen beschikt over hetzelfde bestedingsbudget. Het is dus belangrijk om te weten welk budget de klant beschikbaar stelt voor de aankoop van een matras. Geld speelt hier dus zeker een rol, maar als de potentiële klant gesensibiliseerd wordt over het feit dat een matras meer is dan een 'onderdeel voor het bed dat niet te veel mag kosten', zal hij meestal toch redelijk vlot geld besteden aan een degelijke matras.

AEROSLEEP IN GLOEDNIEUW JASJEAerosleep
Nieuwe verpakking, nieuw logo, nieuwe website, nieuwe producten
Aerosleep 2.0 ging van start op 1 september met als doelstelling: duidelijker communiceren om verworven kennis rond veilig slapen door te geven aan de eindgebruiker. Op deze manier wil AeroSleep haar pioniersrol verder doortrekken en de consument hiervan laten meegenieten. 

Lees meer

BABYNESTJES WINNEN AAN POPULARITEIT

babynestNaast de reguliere matrassen zien we dat babynestjes steeds meer in de smaak vallen bij de consument. Van origine komen babynestjes uit Scandinavië, maar inmiddels zijn ze ook populair in België en worden ze zelfs steeds meer geadviseerd door verloskundigen en de kraamzorg. Vooral als een baby niet goed slaapt in het eigen bedje, is een babynestje een uitkomst.  Een babynestje is een mobiel 'nestje' waar de baby veilig in kan slapen. Je kunt het nestje in het bed van mama en papa leggen, in een wiegje of babybedje, in de zetel, in de box ... Het draagbare wiegje heeft een afmeting die geschikt is voor baby's van nul tot ongeveer zes maanden, afhankelijk van de lengte van de baby. De binnenmaat is ± 30 x 70 cm, de omtrek ± 45 x 85 cm. Het nestje bestaat uit een matrasje met een opstaande rand. Die rand zorgt ervoor dat de baby niet omrolt, en het nestje is klein genoeg om te voorkomen dat de baby draait. Eromheen zit een wasbare hoes van (bij voorkeur organisch) katoen met een trekkoord of riempje om het strak te trekken.