naar top
Menu
Logo Print

OUDERS KIEZEN WANDELWAGEN STEEDS MEER OP BASIS VAN LOOK

Comfort, compactheid en prijs blijven wel doorslaggevende criteria

 De perfecte wandelwagen voor de klant is afhankelijk van zijn specifieke voorkeuren. Een pasgeboren baby heeft andere behoeftes dan een peuter, maar ook de omgeving speelt een cruciale rol. Zo is stabiliteit een must in de stad, terwijl sportieve ouders die graag het bos intrekken beter opteren voor een flexibele driewielige wandelwagen. Wil de klant de wandelwagen geregeld meenemen in de auto, dan valt een licht en compact model aan te raden. Is comfort het doorslaggevende criterium, dan kiest men beter voor een steviger, gerieflijke kinderwagen.

VOORKEUREN CONSUMENT

Voor (toekomstige) ouders spelen meerdere factoren een rol bij het kiezen van een wandelwagen.Zo zijn het comfort, de compactheid ende prijs van belang. Daarnaast vinden ouders het belangrijk om een wagen te kopen die kwalitatief en duurzaam is.Tegenwoordig zijn de eisen qua look ookvan belang, waardoor veel merken special editions en gelimiteerde uitgaven uitbrengen.

PRAKTISCH

Wandelwagen versus buggy

Wanneer het kind nog te jong is om te kunnen zitten, en nog veel slaap nodig heeft, is een kinderwagen het ideale vervoermiddel. Een volwaardige kinderwagen heeft vaak een goede matras, wat zeer belangrijk is voor de rug van het kind.Kan het kind al goed en langer zelfstandig zitten, dan is een buggy een goede keus. De buggy biedt wel het best de mogelijkheid om de rugleuning vrijwel volledig plat te leggen, zodat het kind, vermoeid van het wandelen, ook kan rusten.

Demonteerbare onderdelen

Bij vele kinderwagens en buggy's kunnen de wielen of de bumper gedemonteerd worden.Bij kinderwagens kan de drager of reiswieg vaak los worden geklikt van het frame voordat deze wordt opgevouwen. Dit biedt als voordeel dat ze gemakkelijker in de auto te tillen zijn, en dat men ruimte overhoudt in de kofferbak.

Gewicht

Een stevige, comfortabele kinderwagen weegt uiteraard een stuk meer dan een lichte en compacte buggy. Gemiddeld weegt een kinderwagenframe tien kilo, een buggy schommelt rond zeven kilo, met uitschieters van zes kilo of minder.

Wielen

Er bestaan kinderwagens met zowel drie als vier wielen.De meest geschikte keuze hangt af van hoe de klant de wandelwagen wil gebruiken.Zo zijn wagens met vier wielen het best geschikt voor ouders die in de stad wonen. Het even aantal wielen maakt de kinderwagens stabieler, wat belangrijk is bij het op -en afrijden van voetpaden.Kinderwagens met drie wielen zijn ideaal voor sportieve ouders die graag met hun kleine spruit wandelingen in het bos, op het strand of in de duinen maken.

MEEGROEIEN MET KIND EN GEZIN

Eénzelfde onderstel

Modellen waarbij men een draagbare autostoel, draagwieg of buggyzitting op het onderstel van de wandelwagen kan monteren, zijn heel handig, omdat de ouders zo het kind minder moeten verplaatsen. Het werkt ook plaatsbesparend in de auto .

Duowagens en meerijplankjes

 In het geval van een meerling,zijn duo-wandelwagens- en buggy's praktischer dan twee wandelwagens.Komt er een nieuw broertje of zusje bij, dan zijn universele meerijplankjes die op elke kinderwagen passen een aanrader voor kinderen die al zelfstandig kunnen stappen, maar toch nog de mogelijkheid om te rusten nodig hebben.

Zitverkleiners

Zitverkleiners zoals inlegkussens behoren ook tot de mogelijkheden om een wandelwagen te laten meegroeien met de kinderen. Ze geven bovendien een nieuwe look aan een buggy, en vergroten het zitcomfort van het kind. Een iets oudere buggy kan zo worden opgefrist, en het inlegkussen zorgt er ook voor dat het materiaal van de buggy beter tegen slijtage beschermd is.

WINKELPRESENTATIE

Wandelwagens nemen behoorlijk wat plaats in de winkel in. Dit kunt u verhelpen door slechts enkele modellen uit te stallen en te kiezen voor plaatsbesparende banners en posters. Met twee modellen kunt u vaak net zoveel uitleg en inzicht geven als met tien modellen van dezelfde kinderwagen.Over modellen en uitvoeringen die niet uitgestald staan maar wel te bestellen zijn, kunt u uw klanten informeren via catalogi en stofstalen om de verschillende aangeboden kleuren te tonen.