naar top
Menu
Logo Print

NIEUWSTE KINDER- EN WANDELWAGENS VERHOGEN RIJPLEZIER

Fabrikanten streven naar lichtere en compactere producten

Ouders zoeken steeds meer naar hedendaagse mobiele oplossingen om hun kinderen te vervoeren. Die oplossingen vinden ze in comfortabele en makkelijk te gebruiken kinder- en wandelwagens die niet alleen flexibel en betrouwbaar zijn, maar ook aantrekkelijk vormgegeven. Zeker belangrijk voor ouders is om met zo weinig mogelijk handelingen de wagen te kunnen bedienen en op te bergen, zoals bijvoorbeeld het slimme 3D-vouwsysteem waarmee de wagen met één druk op de knop wordt toegevouwen. Ook worden de kinderwagens steeds lichter en compacter. Alles om het rijplezier te verhogen!

TECHNOLOGISCHE VERNIEUWINGEN

Makkelijk in gebruik

Zowat alle fabrikanten van kinder- en wandelwagens streven vandaag naar flexibele mobiliteits-oplossingen met bedieningsfuncties die met zo weinig mogelijk handelingen kunnen gebeuren. De wendbaarheid en het gebruikscomfort van de wagen spelen daarin een cruciale rol. Mooie oplossing om die wendbaarheid te verhogen, zijn zwenkwielen die vooraan blokkeren in moeilijke ondergronden, zoals in het bos of op het strand, of net deblokkeren om soepel te manoeuvreren, in bijvoorbeeld de supermarkt. Ook grote, met foam gevulde rubberen banden verhogen de wendbaarheid en het 'rijplezier'.Ook de onderstellen worden steeds beter, net als de duwbeugels. Innovatief hier is de in verschillende hoeken verstelbare duwbeugel die zorgt voor een ongeëvenaarde comfort. Laatste troef van de moderne kinder- en wandelwagen is dat hij gemakkelijk soms zelfs met één hand in te vouwen is. Sommige exemplaren zijn zelfs voorzien van een schouderband waardoor je de wagen makkelijk over de schouder kunt dragen.

Compact lichtgewicht

Wat vormgeving betreft, streven fabrikanten meer en meer naar lichtere en compactere producten. Zo zien we bijvoorbeeld afneembare wielen en onderstellen die met het zitje ingeklapt kunnen worden tot een compact pakket dat makkelijk in elke wagen past en erg handig te dragen is.Andere innovatie is het slimme 3D-vouwsysteem: één druk op de knop, en je vouwt de buggy met één hand in tot een klein pakketje. Kortom, de hedendaagse kinder- of wandelwagen is ideaal om mee te reizen, door drukke straten te lopen, en het openbaar vervoer te gebruiken.

Ergonomisch

Tot slot zijn kinder- en wandelwagens steeds ergonomischer. Dit uit zich onder meer in een verstelbare rugleuning met verschillende standen. Bij sommige wagens kan het zitje zelfs in een volledig vlakke slaappositie gezet worden. Hierdoor wordt het babyruggetje niet in een vaste positie geforceerd, maar kan het kindje op gezonde manier en uitgerekt een dutje doen in de wandelwagen. Uniek is de wandelwagen met 3D-rotatie. Dat wil zeggen dat je het kindje richting de ouders kunt plaatsen, én in een gemakkelijke beweging ook naar de wereld toe kunt draaien. Bovendien kun je deze kinderwagen ook in ligpositie plaatsen, zonder hem te moeten verplaatsen. Het kindje kan dus rustig in de kinderwagen blijven liggen tijdens het roteren.

MATERIAALGEBRUIK

Het merendeel van de kinder- en wandelwagens wordt vervaardigd uit slijtvaste polyesters en nylons. Al zien we wel dat meer en meer fabrikanten bij hun materiaalkeuze rekening houden met het ecologische aspect. Een mooi voorbeeld daarvan is de Orbit Baby G3, de eerste kinderwagen ter wereld met Oeko-Tex Standard 100 gecertificeerd materiaal. Dit materiaal is gezonder voor de baby en beter voor het milieu. De voetenzak is dan weer gemaakt van biokatoen en bevat geen chemische stoffen. En bovendien is de Orbit ook de eerste die regenkappen zonder pvc lanceert. Ook Quinny gaat voor duurzaam. Voor hun Yezz Air bijvoorbeeld wordt er gewerkt met een 3D-breitechniek. Met andere woorden: het product wordt in één keer gebreid en het restafval is dus minimaal.