naar top
Menu
Logo Print
Artikel - 24/10/2016

VERKOOPADVIEZEN

Werk met stalen

Wie stalen in de winkel heeft, kan makkelijker de voordelen van de verschillende matraskernen uitleggen.

Eén matras per kind

Een baby slaapt de eerste levensmaanden twintig uur per dag. Hoe goed de matras ook is, na verloop zullen er toch vocht en micro-organismen achterblijven. Bij hergebruik is het risico te groot dat de matras binnenin schimmelsporen of andere micro-organismen vertoont, ook al zie je aan de buitenkant niets. Problemen op latere leeftijd kunnen hierin hun oorzaak vinden, denk aan astma of allergieën. Het is dan ook zeer belangrijk om te adviseren om per kind een nieuwe matras te voorzien. Een grote matras is afhankelijk van het gebruik en het materiaal na tien jaar aan vervanging toe.

Onderhoud

Als de densiteit meteen voldoende hoog is (HR: voor baby's is dit 30, voor kinderen 40), is omdraaien niet nodig. Bij een gemiddelde densiteit (baby's: 20, kinderen: 30) helpt draaien de slijtage te beperken. Over het algemeen wordt er per seizoenwissel gedraaid en wordt er aangeraden om dan ook de hoes te wassen.

Acties en promoties

Sommige fabrikanten bieden promoties aan, bijvoorbeeld matras + matrasbeschermer of matras + kussen.

INKOPEN, STOCK, MARGES

Bij de meeste leveranciers kan er per stuk besteld worden uit voorraad. Er wordt binnen de week geleverd. Hierdoor is een grote winkelvoorraad niet nodig. Marges op matrassen gaan van 2 tot 2,5.