naar top
Menu
Logo Print

BESTEK

Maatwerk

 Om de overgang naar zelfstandig eten te bevorderen, bestaat er een ruim assortiment van oefenbestek dat perfect is afgestemd op de anatomie en de ontwikkeling van elke leeftijdsgroep.

Bestekpunten: van silicone naar metaal

Voor de allerkleinsten zijn De B-Food Dispenser Carrot van Bo Jungle bestaat uit een handige doseerlepel en een potje de lepels uitgevoerd in zachte, tandvleesvriendelijke materialen (veelal silicone). Voor potjesvoeding zijn lepels met lange stelen ideaal. Om het mondje makkelijk te kunnen afvegen, beschikken sommige babylepeltjes over een plat uiteinde. Voor oudere kinderen bestaat er dan weer een mooi aanbod van metalen bestek, dat de overgang naar klassiek bestek moet vereenvoudigen. Sommige reeksen beschikken ook over handgrepen met gekleurde randen, die het kind duidelijk maken hoe het bestek gehanteerd moet worden. Een bijzondere categorie vormen ook de zogenaamde dwarslepels of kromme lepels, die als voordeel hebben dat het kindje de lepel rechtstreeks in het mondje kan stoppen, zonder te draaien. Een variant daarop zijn buigbare lepels die, naargelang van het ontwikkelingsstadium van het kindje, in de gewenste positie gebogen kunnen worden.

Lepelkom op mondjesmaat

Ook de vorm van de lepelkom evolueert letterlijk mondjesmaat mee. Voor baby's zijn ze smal en ondiep om overdosering te vermijden, bij grotere kinderen zijn ze groter en dieper om het opscheppen te vereenvoudigen.

Van afgerond naar veilig scherp

Ook inzake vorktandjes voltrekt er zich een leeftijdsgebonden evolutie: van zacht afgerond voor de debutanten naar iets scherper (en dus efficiënter om eten mee op te prikken) voor de meer ervaren lekkerbekjes. De kleutermesjes blijven te allen tijde, om vanzelfsprekende veiligheidsredenen, mooi afgerond.

Ergonomische handgrepen

Ook de handgrepen evolueren in ergonomisch opzicht mee met de leeftijd van het kind: babylepeltjes liggen perfect in een volwassenenhand, voor kindjes die zelfstandig bestek (leren) hanteren, worden er ergonomische en zachte handgrepen voorzien.

Hittegevoelig

Net zoals bij de Met het Garden Fresh Sabbelzakje van New Valmar kunnen kinderen grote stukken eten, zonder risico op verstikking borden en kommetjes bestaan er ook hier hittegevoelige alternatieven die verkleuren bij te hete voeding.

Handig doseren

Om ouders toe te laten om hun baby makkelijk met één hand eten te geven, bestaan er speciale doseerlepels mét een voedselreservoir. Door zachtjes op het reservoir te duwen, verschijnt in de lepel telkens de juiste portiegrootte.