naar top
Menu
Logo Print

BABYVOEDING BEREIDEN IN STOOMKOKER VOOR BEHOUD VOEDINGSSTOFFEN

Sommige modellen laten het toe om ingrediënten apart te stomen, voor een optimale bereiding

Design en functionaliteit belangrijkste aankoopcriteria

Stoomkokers voor babyvoeding combineren alsmaar meer functionaliteiten. Sommige modellen kunnen al vanaf de geboorte gebruikt worden als flesverwarmer en sterilisator. Ze zijn uiterst geschikt voor de bereiding van de eerste vaste voeding tot en met gezonde kleutermaaltijden met stukjes of volledig aparte componenten. Ook daarna doen de apparaten nog dienst, als een gewone blender bijvoorbeeld. Bovendien zorgen de ontwerpers er met hun stijlvolle designs en kleurenkeuze voor dat de toestellen in elk interieur passen.

GEBRUIKSGEMAK

Een combinatie van een stoomkoker en een foodprocessor maakt verse, gezonde voeding voor iedereen bereikbaar, zelfs voor de meest hectische huishoudens. Afhankelijk van het soort toestel kan de consument ermee stomen en pureren, en daarnaast eventueel opwarmen, steriliseren en ontdooien. Dat betekent een tijdbesparing, én een besparing op (kast)ruimte. Baby's willen op een vast tijdstip eten en kunnen niet wachten tot de gezinsmaaltijd klaar is. Ook op vakantie biedt zo'n toestel uitkomst. De apparaten functioneren op zich, zonder dat er iemand in de pot hoeft te roeren, wat wel zo handig is. Voeding, bereid in de stoomkoker, behoudt belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines en de textuur van de ingrediënten. Ook de smaak blijft beter bewaard; een bijkomende troef voor kindjes die voor het eerst kennismaken met vast voedsel.

OP DE GROEI

Stoomkokers zijn op diverse manieren aangepast om mee te groeien met de behoeften van baby's en kleine kinderen. Bepaalde toestellen zijn geschikt vanaf de geboorte: ze warmen flesjes en steriliseren flesjes en spenen. Dikwijls kan de mate van mixen worden aangepast, van een gladde puree tot een maaltijd met kleine of grotere stukjes.

Soms worden ingrediënten gekookt in aparte mandjes, zodat de componenten apart gegeten kunnen worden en de kooktijd van elk type voedsel gerespecteerd wordt. Bij sommige toestellen worden er maatbekers met een verschillende inhoud meegeleverd; voor de baby én grote zus of broer. Er bestaan ook stoomkokers met een inhoud van 1,5 liter voor grotere porties. Ook de recepten (soms zelfs via een gratis app) zijn aangepast aan de leeftijd en het ingrediënttype.