naar top
Menu
Logo Print

ZWEMBANDJES EN DRIJVERS SPELEN IN OP BADMODE

Fun en functionaliteit gaan hand in hand bij veiligheidskledij zwemmen

Voor de allerkleinsten is zwemmen niet altijd een plezier. Om eerst aan het water te kunnen wennen en geleidelijk aan te leren zwemmen, helpen luchtkussentjes in allerlei vormen, van zwembandjes tot drijvers rondom of binnenin het zwempak. Met een miniwetsuit zijn de kids ook beschermd tegen de zon. Om de veiligheids-kledij wat vrolijker te maken, zijn er nu ook leuke stoffen om over de zwembandjes heen te trekken, en kleurige zwempakjes in allerlei dessins.

GEPIMPTE ZWEMBANDJES

WetPets zijn speciaal ontworpen om over zwembandjes te trekken. Ze bestaan uit zwemstof en de ontwerpen matchen met de zwemoutfits. Zo krijgen zwembandjes, een heel succesvolle uitvinding uit de jaren 60, een moderne make-over. Het Duitse merk dat deze bandjes ontwerpt, ontving de Innovation Award van Kind+Jugend. Intussen is het merk wereldwijd te koop voor baby's en kinderen tot zes jaar.De functie van de zwembandjes is uiteraard helpen drijven, maar de stof naar keuze om eroverte trekken, helpt ouders hun kinderen geen moment uit het oog te verliezen. Bovendien bedektde stof alle pijnlijke zomen of scherpe randen van de zwembandjes.

DRIJFPAKJES

Er zijn nu ook drijfpakjes in kleine maten voor baby en peuter. Ze zorgen ervoor dat kinderen een groter drijfvermogen hebben, en er toch nog genoeg bewegingsvrijheid is. Het drijfpakje heeft drijvers ter hoogte van de borst, rug en nek, die zich vormen naar het lichaam van het kind. Het heeft ook een ring rond de nek, die voorkomt dat kinderen omslaan in het water.

Ritssluiting op rug

De ritssluiting zit op de rug, zodat jonge zwemmertjes het pakje niet zelf kunnen uittrekken voor hun eigen veiligheid. Met een uv-beschermingsfactor van UPF 50+ beschermt het bovendien tegen de zon. De pakjes van Beverly Kids zijn te verkrijgen bij distributeur en verdeler Optima Kids.

Boeibadpak

Andere drijfpakjes zijn voorzien van drijvers in de vorm van staafjes, zoals die van het Duitse merk Beverly Kids. Het zogenaamde boeibadpak is een aansluitend zwempakje met acht ingebouwde kurkjes. Zo kunnen kinderen oefenen op zwemmen zonder het gevoel te hebben dat ze zinken. Dit zwempakje is een goed alternatief voor zwembandjes. Een ideaal zwempakje om kinderen in te leren zwemmen. U kunt ze online bestellen bij UV-fashions.

INFOBANDJES

 Voor gezinnen die zich optimaal willen voorbereiden op een dagje zee, is de infoband een handig gadget. De bandjes zijn herbruikbaar. Volwassenen kunnen die gemakkelijk aan- en uitdoen, maar voor kinderhandjes is de sluiting veilig. Ouders zetten de naam van hun kids op het bandje zonder dat de inkt uitloopt. Het materiaal is soepel en de infobandjes zijn in meerdere kleuren te verkrijgen. Een goed item om aan de kassa te leggen.