naar top
Menu
Logo Print
16/01/2018 - ANN WELVAERT

VIER SLIMME VRAGEN NAAR BESTE OPLOSSING VOOR BADMOMENT

Veel ouders gebaat bij compacte en/of ultracomfortabele systemen

We wonen steeds kleiner en dat vertaalt zich vanzelfsprekend ook in minder badkamerruimte. Fabrikanten van babybadjes hebben daar de afgelopen jaren succesvol op ingespeeld, getuige het groeiende aanbod van compacte oplossingen. Maar ook producten die het badritueel voor ouder én baby nog comfortabeler maken, winnen terrein.

1.HOEVEEL RUIMTE?

Van badmeubel tot staander: voor mensen met relatief veel ruimte

Een badje in combinatie met een afzonderlijke commode is vanuit ergonomisch oogpunt erg interessant, omdat ouders zich dan niet voorover moeten buigen om hun kindje te wassen. Het nadeel is dat dit relatief veel ruimte in beslag neemt.

Een plaatsbesparend ergonomisch alternatief zijn compacte badmeubels, waarbij het badje in de verzorgingstafel is geïntegreerd. Verkiest uw klant het nog kleinschaliger, dan is de combinatie van een badje met een stevige, opvouwbare badstaander een slimme, rugvriendelijke keuze.

Van bademmer tot opvouwbaar bedje: als uw klant het nog compacter wil

Bademmer: zuinig en ergonomisch

  • Een bademmer is ideaal voor pasgeboren baby's, omdat hij de geborgenheid van de baarmoeder nabootst. Behalve erg Bademmercompact, is een bademmer ook bijzonder zuinig in gebruik: een bodempje water volstaat al. Daardoor kunnen ouders de bademmer ook makkelijk hogerop plaatsen en tillen, wat er tevens een erg rugviendelijke oplossing van maakt.

Opvouwbaar badOpvouwbaar badje: ook handig op reis Omdat ze nauwelijks opbergruimte inpalmen, kunnen ze ook perfect mee op vakantie. Extra handig zijn de zogenaamde meegroeimodellen. Zo bestaan er opvouwbare badjes met een speciale inleg voor pasgeboren baby's alsook vouwbadjes met kantelbare bodem, die toelaten om de pasgeboren baby een beetje rechtop te leggen, zodat diens hoofdje mooi boven water blijft.

Badinzet, badkussen en badring

Voor ouders die hun pasgeboren baby in het grote bad of de douchecabine willen wassen, is een badinzet ideaal. Een badinzet zorgt ervoor dat baby lekker ontspannen kan liggen, terwijl de ouders hun handen vrij hebben. Voor ouders die hun kindje graag met zachtheid verwennen, bestaan er ook meegroei-badkussens die in elke standaardbadkuip passen: het badkussen vult zich met water en vormt zo een zacht kussen waarop baby comfortabel kan liggen of zitten. Een badstoel of badring heeft dezelfde voordelen als een badinzet, maar is niet geschikt voor pasgeboren baby's.

Drijvend badmatrasje

Drijvende badmatrasjes passen in elke badkuip. Ze zorgen er eveneens voor dat ouders de handen vrij hebben, zij het in mindere mate dan bij een badinzet of badstoeltje het geval is.

Een matrasje dobbert, een badinzet of badstoeltjes zitten met zuignappen vast.

Sommige badmatrasjes zijn uitgevoerd in een ultrazacht materiaal, waardoor ze, net zoals hogervernoemde badkussens, garant staan voor een heerlijk zachte badervaring. Andere zijn opblaasbaar en dus extra plaatsbesparend.

Antisliphandschoen

Voor ouders die met hun baby op de arm willen douchen, bestaat er een speciale handschoen die voor extra grip zorgt.

2.HOE OUD IS DE BABY?

meegroeibadNaast de beschikbare ruimte is ook de leeftijd van de baby een belangrijk aankoopcriterium. Klassieke badstoeltjes zijn enkel geschikt voor baby's die al gedurende langere tijd met steun in de rug rechtop kunnen zitten. Bij de meeste baby's is dat het geval vanaf de leeftijd van zes à negen maanden. Let wel: er bestaan ook meegroeibadstoeltjes met geïntegreerde rugleuning, die wel al vanaf de geboorte gebruikt kunnen worden.

3.WELKE EXTRA COMFORTEISEN?

Fabrikanten leverden heel wat inspanningen om het comfort voor ouder en kind te verhogen. Denk maar aan badjes met geïntegreerde badthermometer, zeep- en shampoodispenser en/of ingebouwde weegschaal. Er bestaan ook badjes die het water met behulp van dubbelwandige systemen of speciale warmtediffusers langer en veilig op temperatuur houden. Opmerkelijk is ook dat badjes, badinzetten en -stoeltjes steeds vaker worden afgewerkt in zachte materialen.

4.BIJKOMENDE ACCESSOIRES?

Nuttig

Onmisbare praktische accessoires zijn een verzorgingskussen, badtextiel (tetradoeken, badjasjes, badkapjes …) en verzorgingssetjes.

Veilig

Om het badmoment veilig te laten verlopen, is ook een betrouwbare badthermometer een must.

Voor oudere kindjes die al zelfstandig rechtop in bad zitten, kan een antislipmatje voor extra veiligheid zorgen.

Leuk

Voor veel ouders is het badritueel pas compleet als hun baby er ook volop pret en plezier aan beleeft. Speel hierop in met een mooi assortiment van badspeeltjes en praktische speelgoedhouders. Om te vermijden dat baby water in de oogjes krijgt, kun je een speciale gietbeker adviseren, voor baden zonder traantjes.

Statistieken

1 x
1 x
4 x
8 x
5 x


ouders, badinzet, bademmer, pasgeboren, mkbbe, water, badjes, extra, ruimte, badje, kunnen,
foto toevoegen