Eten van eigen bodem smaakt altijd het beste
Zoek het niet te ver

Wist je dat Gouda een manier van kaasmaken is die niet uitsluitend in Nederland gemaakt moet worden? Met Eigen Bodem Kaas houden we de voedselketens graag zo kort en lokaal mogelijk, en dat proeft men.
Zo worden deze Belgische kazen door onze gepassioneerde Belgische boeren en kaasmeesters gemaakt van 100% Belgische weidemelk. Het levert een gamma toegankelijke kazen op, no-nonsense en smaakvol. Met andere woorden, kazen die iedereen zeker zal weten te bekoren, om dagelijks te gebruiken, puur of als ingrediënt. Ons aanbod bestaat uit 2 heerlijk zachte & frisse gouda’s, een gatenkaas met perfecte smeltcapaciteit en 2 zachte kazen om je vingers bij af te likken. Eigen Bodem Kaas werd gelanceerd om twee redenen. Enerzijds om te beantwoorden aan de vraag van de Belgische consument om zijn favoriete kazen in een Belgisch jasje aan te bieden en anderzijds om de Belgische kaasliefhebbers te inspireren met de talloze manieren waarop je kaas in de gerechten kan gaan gebruiken.







Eigen Bodem Kaas is reeds uitgebreid getest én goed bevonden in verschillende recepten! Zoek het niet te ver en ontdek ze nu zelf!
OVENSCHOTEL MET GATENKAAS VAN EIGEN BODEM, PREI EN PASTINAAK
Ingrediënten voor 6 à 8 personen:
3 stengels prei, in grote stukken gesneden en voorgegaard
300 g blokjes pastinaak, voorgegaard
450 g puree
400 g gatenkaas eigen bodem
300 g blokjes gerookt spek, voorgegaard
700 g gehakt, bv. varken/kalf, gekruid
50 g room
10 g vetstof
Bereiding (1 volle ovenschotel)
- Meng het gehakt, de spekblokjes en room.
- Smeer de ovenschotel in met vetstof.
- Verdeel de puree in bollen over de schotel met een spuitzak met gladde spuitmond.
- Schik daarop de prei en leg er erna de helft van de gatenkaas eigen bodem op.
- Verdeel dan het gehakt over de schotel en duw er de blokjes pastinaak in.
- Strijk het oppervlak glad.
- Schik vervolgens de andere sneetjes gatenkaas van eigen bodem over het gehakt en druk aan.
- Bak de schotel in een voorverwarmde oven gedurende 40 min op 155 °C.
WIT BROODJE MET SALAMI, TAPENADE VAN TOMAAT EN GATENKAAS VAN EIGEN BODEM
1 wit broodje type 'baguette’
40 g goede salami
45 g tapenade van tomaat
1 à 2 sneetjes gatenkaas Eigen Bodem
5 g radijsscheuten
HAMBURGER MET HUISGEMAAKTE SLA-SAUS, GATENKAAS VAN EIGEN BODEM EN SPEK
Hamburger bun
1x 100 g rundvlees burger
3 plakjes augurk
2 sneetjes gebakken en gerookt spek
1 sneetje gatenkaas eigen bodem
5 g geraspte wortelen
Sla-saus
2 eetlepels mayonaise
enkele druppels tabasco
1 koffielepel worcestersaus
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel honing
1 eetlepel gehakte peterselie
Meng alle ingrediënten tot een gladde saus en voeg op het einde 10 g fijngesneden ijsbergsla toe.
Bereiding
Bak de rundsburger en warm het in tweeën gesneden bun op. Leg vervolgens de kaas op de burger en laat hem nog eventjes smelten in de oven. Schik de slasaus op de onderste helft van de bun en doe er de wortelen bij. Werk de burger verder af met augurk en spek.

