Reypenaer laat de natuur haar werk doen
Ambachtelijke kaas met een verhaal
De familie Van den Wijngaard specialiseert zich al vier generaties in het rijpen van de lekkerste Goudse kazen. De kazen van Reypenaer worden langdurig gerijpt in een historisch pakhuis uit 1906. Het fluctuerende microklimaat staat garant voor de intense en rijke smaak.
Uniek rijpingsproces
De consument is meer dan ooit op zoek naar variatie en kwaliteit. Met Reypenaer scoort u op alle vlakken. In het kaaspakhuis uit 1906 krijgen de Noord-Hollandse kazen alle tijd om te affineren, minstens één tot wel drie jaar voor de variant Reypenaer X.O. Reservé. De ligging aan de Oude Rijn in Woerden (Nederland) met een variërende luchtvochtigheid zorgt voor een heerlijk smeuïg resultaat. Precies zoals vroeger worden de wielen nog altijd ambachtelijk gewassen en gekeerd. Ze nemen de geuren op van elk seizoen; de kaasmeesters openen en sluiten de luiken om het rijpingsproces te sturen. Een ongeëvenaard smakenpalet komt tot ontwikkeling.
Aperitiefkaas bij uitstek
De Reypenaer kazen doen het uitstekend tijdens het aperitief, dat nog steeds aan populariteit wint. Voor de speciaalzaak zijn de volledige wielen erg in trek. Maar Reypenaer onderscheidt zich in binnen- en buitenland met kaascadeaus door een combinatie van verscheidene leeftijdsvarianten en door de range aan geitenkazen.
Op de b2b-portal ziet u trouwens het volledige assortiment, ook van het zustermerk Wyngaard Kaas. Dit zijn vier tot tien maanden oude gerijpte kazen die geaffineerd zijn met verse kruiden zoals mosterd-dille en truffeltapenade. Via het b2b- portal kunt u kosteloos samples aanvragen.

