De Rotterdamsche Oude:
voor onvergetelijke aperitiefmomenten
Alle tijd om echt te genieten
De Rotterdamsche Oude deed vorig jaar zijn feestelijke intrede op de Belgische markt. En hij mag er best zijn! Dat vonden ook de klanten die het intense smaakpalet van de kaas proefden aan de foodtrucks bij de supermarkten. De Rotterdamsche Oude kaapte al verschillende prijzen weg. Eén ding staat als een paal boven water: de kaas mag absoluut niet ontbreken tijdens gezellige aperitiefmomenten onder familie en vrienden.
Gouden kroontje
tastings bij supermarkten
De Rotterdamsche Oude krijgt nu ook vaste voet op Belgische bodem. Zo kan iedereen hier ontdekken hoe overheerlijk de oude kaas wel is. FrieslandCampina organiseerde al tastings op diverse locaties in het najaar van 2023: consumenten genoten van de heerlijke smaak van De Rotterdamsche Oude – die bestaat in drie leeftijden: 36, 55 en 100 weken oud – bij foodtrucks op de parking van supermarkten.
Internationale erkenning
In Nederland staat De Rotterdamsche Oude al langer op het boodschappenlijstje van de consument. Wist u dat de culinaire vakjury van 200 prestigieuze chefs en sommeliers in het kader van de internationale Superior Taste Award 2021, zowel De Rotterdamsche Oude 55 weken als de 100 weken met drie sterren erkend heeft? De Rotterdamsche Oude 55 weken werd het jaar voordien al bekroond met goud tot ‘lekkerste oude Goudse kaas van Nederland’.
De smaak van tijd
Bijzonder smaakpalet
Zoals De Rotterdamsche Oude bestaan er geen twee. De kaas kenmerkt zich door zijn lange rijpingstijd en heeft een uitgesproken smaak. Voor zijn bijzondere smaakpalet en karakter rijpt De Rotterdamsche Oude op stevige vurenhouten planken en bij een temperatuur die 1 graad hoger ligt dan de gemiddelde temperatuur in Nederland.
De Tijd doet wonderen
We hoeven u vermoedelijk niet te overtuigen van de kwaliteit van de melk van Nederlandse koeien, die gebruikt wordt voor De Rotterdamsche Oude. Maar het belangrijkste ingrediënt van oude kaas? Dat is toch de Tijd … Als oude kaas de nodige rijpingstijd krijgt, proef je dat. De Rotterdamsche Oude krijgt dan ook de tijd om een unieke smaak en karakter te ontwikkelen, waardoor hij ook bekroond is als een awardwinnende kaas.
36, 55 en 100 weken
Knisperend gevoel in de mond
Zowat iedereen is gewoon weg van De Rotterdamsche Oude. Dat komt omdat hij in drie leeftijden bestaat: 36 weken, 55 weken en 100 weken. Er is voor elk wat wils. De Rotterdamsche Oude 36 weken is vol en romig. Je krijgt zowaar een knispertje in de mond door zijn lichte kristalvorming.
Bij de beste borrelkaas ter wereld
Bij de Rotterdamsche Oude 55 weken gerijpt, proef je een uitgesproken en robuuste smaak. Chefs gebruiken hem ook graag in de keuken om te raspen. De Rotterdamsche Oude, 100 weken gerijpt, is pittig, en je geniet van een lange nasmaak. De vele rijpingskristallen geven hem een ronde en volle smaak die is voorbehouden voor de werkelijk beste borrelkaas ter wereld.
Aperomoment
De Rotterdamsche Oude is een topper op tafel bij diverse gelegenheden. Maar als er een gezellige bijeenkomst gepland staat met familie en vrienden, mag hij absoluut niet ontbreken: De Rotterdamsche Oude blinkt uit bij het aperitief, bij een kaas- en wijnavond enzovoort. Elk samenzijn zal er een worden om nooit meer te vergeten.
Onderscheidende verpakking
De Rotterdamsche Oude kunt u ook buiten de koeling bewaren en presenteren. Hij springt er zeker uit in uw winkel door het logo: de skyline van Rotterdam en de naam van de kaas in groen en crèmekleur. Uw klanten zullen de kaas meteen terugvinden door de herkenbare verpakking in de vorm van een schuitje. De grote en kleine display met dezelfde vorm van de verpakking kan zelfs nog een handje helpen. Neem gerust contact op met FrieslandCampina mocht u interesse hebben om deze onweerstaanbare kaas in uw assortiment op te nemen.

